Energielabel aanvragen

De NVM verzorgt energielabels en verduurzamingsadvies voor Stad & Land NVM Makelaars

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een huis huis is. Het bepalen van een energielabel mag alleen door een gecertificeerde energieprestatie adviseur gebeuren.

Aan de hand van het energielabel wordt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklassen lopen van A++++ t/m G. Een woning met een A++++-label is het energiezuinigst en een woning met een G-label is het minst energiezuinig. Het label geeft ook een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, isolatie, beglazing en verwarming.

energielabel

Om het energielabel van je woning vast te stellen, wordt gekeken naar de isolatie van de woning en naar de installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water. Dit wordt uitgedrukt in de maximale energiebehoefte in kWh, per m2 gebruiksoppervlak, per jaar. Het rapport dat je ontvangt over je energielabel bestaat uit een aantal overzichtelijke pagina’s waarin je de energieprestatie van de woning terug kunt vinden. Daarnaast worden ook eventuele verbetermogelijkheden voorgesteld waarmee je het energieverbruik kunt verminderen.

Een energielabel wordt op locatie opgenomen i.c.m. bouwtekeningen/plattegronden met een duidelijke technische omschrijving. Vanaf 1 januari 2021 wordt het energielabel woningen bepaald op basis van NTA 8800, een nieuwe rekenmethode.

    WAARMEE KUNNEN WIJ U HELPEN?

    Heeft u vragen, wilt u meer informatie of kunnen wij direct aan de slag? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.


    010 – 452 666 6
    info@stadenland.nl
    afspraak maken