Terug naar overzicht

Woning kopen

Wat moet ik doen als ik een woning wil kopen?

Het kopen van een woning is een mooi vooruitzicht, maar kan ook spannend en ingewikkeld zijn. Bij het kopen van een woning komen allerlei verschillende zaken kijken. Daarom is het belangrijk om je goed te laten informeren en zorgvuldig te werk te gaan. Stad & Land vertelt u in het kort de stappen die genomen moeten worden bij het kopen van een huis.

Bepaal uw woonwensen

Als eerst is het belangrijk dat u heel duidelijk voor ogen heeft hoe uw toekomstige woning eruit ziet en welke woonwensen daarbij horen. Waar moet u vooraf over nadenken? Waar staat uw droomwoning, welke woonplaats en regio spreken u aan? Wellicht een voorkeur voor een specifieke stad of dorp? Wat voor woning wilt u kopen, een appartement of eengezinswoning? Hoeveel ruimte heeft u nodig?, liever een grote slaapkamer of woonkamer? Vind u het belangrijk dat de woning een buitenruimte heeft en zou u dan een ruime tuin willen of is een balkon of dakterras ook goed? Zorg dat u deze punten duidelijk voor ogen heeft. Zo kan u tijdens de zoektocht gemakkelijk keuzes maken of een woning wel of niet geschikt is.

Woning kopen: De financiën

Naast de woonwensen is ook het financiële plaatje belangrijk voordat de woning zoektocht kan beginnen. Financieel advies inwinnen is daarom een goed idee. Wat kunt en wilt u lenen van de bank? Hoe hoog mag de hypotheek zijn en hoeveel mag de woning kosten. Advies inwinnen kan bij een adviseur van uw eigen bank of bij een onafhankelijk financieel adviseur. Een afhankelijke adviseur van de bank zal u advies geven op basis van hun eigen producten en diensten die door de bank zelf worden aangeboden. Onafhankelijke adviseurs kunnen putten uit alle producten en diensten van verschillende aanbieders. In het aanbod gaan zij altijd op zoek naar de oplossing die het beste bij uw wensen en mogelijkheden past..

Hulp nodig bij het aankoopproces? Stad & Land helpt u graag!

Heeft u al uw woonwensen al op een rijtje gezet en bent u op zoek naar een onafhankelijk adviseur of een aankoopmakelaar? Stad & Land helpt en begeleidt u graag met het vooronderzoek en op de meest cruciale momenten in het aankoopproces. Voor alle voordelen kijk op onze aankoop pagina NVM Aankoopmakelaar.

    WAARMEE KUNNEN WIJ U HELPEN?

    Heeft u vragen, wilt u meer informatie of kunnen wij direct aan de slag? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.


    010 – 452 666 6
    info@stadenland.nl
    afspraak maken