Terug naar overzicht

Hypotheek aanvragen, hoe werkt dat?

In 5 stappen een hypotheek aanvragen

Het kopen van een huis is een grote stap en voor de meeste mensen een van de grootste financiële transacties in hun leven. Voor velen is het verkrijgen van een hypotheek een essentieel onderdeel van het realiseren van hun droomhuis. Maar een hypotheek aanvragen, hoe werkt dat nu eigenlijk? Dit is heel simpel, u gaat hiervoor gewoon naar de hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur zal u bijstaan met goed financieel hypotheekadvies, zodat u uw droomhuis kunt kopen en comfortabel en zorgeloos kunt wonen. In dit blog van Stad en Land leest u meer over het aanvragen van een hypotheek. Wij leggen u uit hoe u in 5 stappen uw hypotheek aanvraagt.

Stap 1: Plan een vrijblijvend hypotheekgesprek in

Een hypotheek aanvragen begint met een hypotheekgesprek. Dit eerste oriënterende hypotheekgesprek is altijd geheel vrijblijvend en kosteloos. Tijdens dit hypotheekgesprek bespreekt u met de hypotheekadviseur wat uw wensen zijn. De hypotheekadviseur bekijkt dan hoe u het beste geholpen kunt worden.

Stap 2: Selectie van aanbieders

De huidige woningmarkt kent heel wat aanbieders en bankinstellingen met allemaal hun eigen producten, diensten en voorwaarden. Uit al deze geldverstrekkers moet een passende aanbieding voor u geselecteerd worden. Dat doet de hypotheekadviseur voor u. De hypotheekadviseur kijkt naar tientallen voorwaarden en rentetarieven en kiest de beste opties voor u uit. Dat geeft u de zekerheid van een betaalbare maandlast die naadloos aansluit op uw wensen.

Stap 3: Onafhankelijk advies

De hypotheekadviseur zal de beste aanbieders aan u presenteren en uitvoerig de voor- en nadelen met u bespreken. Vervolgens zal de hypotheekadviseur u adviseren welke hypotheek en maandlast het beste bij u past. Niet alleen in uw huidige situatie, maar ook in uw toekomstige situatie.

Stap 4: Maatwerk

Een hypotheek aanvragen is maatwerk. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met wat u wilt en wat verantwoord is. Doordat uw belang altijd voorop staat, kunt u een hypotheek verwachten waar u volledig achter staat.

Stap 5: Nazorg

Ook na het aanvragen van de hypotheek kunt u rekenen op uw hypotheekadviseur. Uw hypotheekadviseur staat zelfs wanneer u al bent verhuisd nog voor u klaar. U kunt zo vaak als u wilt contact met hem opnemen voor vragen.

Hypotheekadvies via Stad & Land?

Bij Stad & Land kunnen we u helpen bij zowel het kopen als het verkopen van een woning. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 010 – 452 666 6 of vul het contactformulier in.

    WAARMEE KUNNEN WIJ U HELPEN?

    Heeft u vragen, wilt u meer informatie of kunnen wij direct aan de slag? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.


    010 – 452 666 6
    info@stadenland.nl
    afspraak maken