Terug naar overzicht

Huurprijs bepalen

Huurprijs bepalen bij het verhuren van een woning?

Voor het bepalen van de juiste huurprijs van uw woning zijn een aantal factoren van belang. De locatie, het woonoppervlak en het aantal slaapkamers behoren tot de belangrijkste. Het opknappen van de woning heeft wat minder invloed, de woning zal uiteraard wel makkelijker worden verhuurd omdat het een voorsprong heeft ten opzichte van concurrerende panden. Echter is het niet zo dat de huurprijs met honderden euro’s zal stijgen. Tactisch prijzen is ook van belang. Zo wordt een grotere doelgroep bereikt met een huurprijs van €1500 in tegenstelling tot €1495. Dit heeft alles te maken met de zoekmachines van bijvoorbeeld funda.nl.

Woning verhuren Rotterdam

De laatste jaren zijn de huurprijzen in Rotterdam sterkt gestegen. Rotterdam is populair en niet alleen bij de Nederlanders zelf. Ook Expats kiezen massaal voor Rotterdam, ook al werken zij in de hoofdstad, Utrecht of Leiden kiezen zij voor de ruimtelijke en architectuurrijke stad. Sinds de corona crisis reizen minder Expats af naar Rotterdam. Dit tot gevolg dat de vraag naar gemeubileerde woningen daalt, wat vervolgens weer invloed heeft op de prijs. Nederlanders, welke hun woning in deze tijd verkopen en vervolgens met de gecreëerde overwaarde één of twee jaar gaan huren, zijn vooral geïnteresseerd in gestoffeerde woningen.

Hoe kan je het beste de huurprijs bepalen voor uw woning?

Zoals eerder aangegeven bestaat er geen vaste formule voor het bepalen van de huurprijs. Daarom komen wij graag bij u langs om

Heeft renovatie invloed op de prijsbepaling van de woning?

Renovatie heeft weinig invloed op de prijsbepaling van de woning. Zoals eerder geschreven gaat het vooral om de locatie van de woning, het aantal slaapkamers en het woonoppervlak. Renovatie heeft met name betrekking op de verhuurbaarheid van de woning. Wanneer een woning gerenoveerd is onderscheid deze zich van concurrerende panden en zullen er meer bezichtigingen worden ingepland. Meer vraag betekent niet zoals in de koopmarkt dat er dan biedingen op de huurprijs volgen. Nu zal u denken, heeft het dan wel zin? Absoluut! Met een goede renovatie kan je jaren vooruit en huurders krijgen de indruk dat u het beste met hen en de woning voor heeft.

Hulp nodig bij de prijsbepaling van de woning? Stad & Land helpt u graag!

Wij staan klaar om met u de verhuurbaarheid van uw woning en de huurprijs te bepalen en te bespreken. Tijdens een vrijblijvend gesprek zullen wij onze dienstverlening bespreken en het stappenplan om de woning zo goed en spoedig mogelijk te verhuren. Voor het verkoopproces bekijk onze pagina Woning verhuren.

    WAARMEE KUNNEN WIJ U HELPEN?

    Heeft u vragen, wilt u meer informatie of kunnen wij direct aan de slag? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.


    010 – 452 666 6
    info@stadenland.nl
    afspraak maken