Terug naar overzicht

Huis bezichtigen: ga voorbereid op pad

Huis bezichtigen

Bent u enthousiast over een woning? Dan is het tijd om de woning te bezichtigen! Het bezichtigen van een huis is leuk en tegelijkertijd ook spannend. Misschien loopt u wel in uw nieuwe toekomstige woning. Het is belangrijk om uw goed voor te bereiden en vervolgens te weten waar u zoal op moet letten. Stad & Land geeft je bruikbare tips voor het bezichtigen van een woning.

Hoe bereidt u zich goed voor?

Een bezichtiging is niet alleen een rondje lopen door een woning. Een goede voorbereiding is belangrijk en tevens het halve werk. Voordat u de woning gaat bezichtigen is het slim om van tevoren een checklist op te stellen. Dit helpt u bij de bezichtiging om op belangrijke aspecten te letten. Vraag uzelf af waar uw droomhuis aan moet voldoen en welke aspecten essentieel zijn en welke gewenst. Op deze manier kan u de perfecte woning zoeken en hoeft u geen tijd te besteden aan het bezichtigen van woningen die niet aan uw eisen en wensen voldoen. Daarnaast loont het zich om alvast te onderzoeken welke faciliteiten zich in de buurt bevinden. Op deze manier gaat u goed voorbereid naar een bezichtiging.

Waar let u op bij een huis bezichtigen?

Tijdens een bezichtiging is het verstandig om op verschillende aspecten te letten. De eerste tip is om de woning overdag te bezichtigen, met daglicht krijgt u een goede indruk van de woning en is de afwerking duidelijk te zien. Ook is het verstandig om tijdens de bezichtig foto’s te maken van de betreffende woning. Dit werkt prettig en zo kunt u naderhand de woning terugzien en nog eens opnieuw een mening vormen. Vraag hiervoor wel toestemming aan de makelaar. Verder is het van belang om niet te veel op de inrichting te letten. Iedereen heeft een andere voorkeur en smaak van het inrichten van een woning, dus probeer hier doorheen te kijken. De indeling van het huis is daarentegen wel belangrijk. Passen je eigen meubels en spullen in de ruimte? Zijn er voldoende kamers en is het aanrecht groot genoeg om uitgebreid te koken? Misschien zou u liever wel een grotere keuken willen hebben? Bedenk dat u altijd een kleine aanpassing zou kunnen doen zodat deze meer past in hetgeen u wenst.

Onderhoud aan de woning

Naast het feit dat de stijl van de woning u misschien aanspreekt, en het de ideale buurt is waar u graag wilt vestigen is het verstandig om goed te kijken in welke staat het onderhoud van de woning zich begeeft. Vraag de makelaar naar de status hiervan en wanneer er voor het laatst onderhoud aan de woning is gepleegd. Zijn er recent geen lekkages geweest zichtbaar of onzichtbaar en in welke staat is het houtwerk zowel binnen als buiten. Ook de staat van de cv-ketel is erg belangrijk (tenzij u deze wilt vervangen). Uiteraard zijn het dak, dakgoot, en leidingen ook zaken waar u naar moet vragen. Indien u twijfels heeft dan is het te allen tijde mogelijk om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren door een expert.

Ligging en omgeving

Een huis bezichtigen draait niet alleen om de woning zelf. Om de omgeving en faciliteiten in de buurt te achterhalen is een rondje lopen door de buurt altijd goed om te doen op verschillende tijdstippen/dagen. Zijn er bijvoorbeeld genoeg scholen in de beurt voor de kinderen? Is het mogelijk om de hond uit te laten in een dichtbijgelegen park? Is er een supermarkt op loopafstand? Verder is het belangrijk om te weten of er in de buurt bouwplannen zijn. U kunt bij de gemeente een bestemmingsplan opvragen. De verkoper kent de buurt waar de woning staat het beste en zal daarom de vragen hierover het beste kunnen beantwoorden.

Hulp nodig bij een huis bezichtigen?

Indien u binnenkort een huis wenst te bezichtigen dan zijn wij u graag van dienst en helpen u met vakkundig en professioneel advies voor het zoeken naar een geschikte woning welke aan uw eisen voldoet. Ook indien de betreffende woning niet bij ons in de verkoop staat kunnen wij met onze expertise optreden als aankoopmakelaar.

    WAARMEE KUNNEN WIJ U HELPEN?

    Heeft u vragen, wilt u meer informatie of kunnen wij direct aan de slag? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.


    010 – 452 666 6
    info@stadenland.nl
    afspraak maken