Terug naar overzicht

Hoe je huis verkoopklaar maken

Hoe uw huis verkoopklaar maken?

Wilt u uw woning verkopen? Dan gaan wij er als makelaar natuurlijk alles aan doen om dat voor een goede prijs voor elkaar te boksen. Uiteraard kunt u zelf ook het een en ander doen om uw huis verkoopklaar te maken. Stad en Land Makelaar geeft u tips voor een optimale presentatie van uw woning.

Starten met verkoopklaar maken van uw woning

Zet uw kritische bril op en maak een rondgang door uw huis om uw woning te verkopen. Zijn er kleine dingen in huis waaraan u zich ergert? Zo ja, dan zijn dat wellicht ook dingen die een kijker zal opvallen. Probeer die ergernissen weg te nemen met bijvoorbeeld een likje verf of een kitspuit. Dat kan al een groot verschil opleveren. Is een bepaalde kamer in huis nog niet netjes ingericht? Dan is dit hét moment om er aandacht aan te besteden. Zo kan een kijker zien wat hij of zij met een ruimte kan doen.

De woonvertrekken in uw huis

Woonkamer

Heeft u veel decoratie in uw woonkamer staan? Haal het meeste daarvan dan weg. Het leidt af en is alleen voor uzelf interessant. Haal voor de rust dus zoveel mogelijk weg en behoud het minimale om het wel huiselijk te houden. Verwijder ook zoveel mogelijk kleine spullen en laat de wat grote objecten staan. Dat geeft rust en ruimte. Heeft u veel kasten tegen diverse muren staan. Probeer ook die te minderen. En haal ook zoveel mogelijk persoonlijke foto’s van de muren. Het geeft allemaal ruis.

Keuken

In de keuken geldt hetzelfde verhaal. Ruim alles zoveel mogelijk op. Laat op het aanrecht hooguit een zeepdispenser staan. Ook mooi is een fraaie koffiemachine en/of een robuuste snijplank. Maar haal verder alles zoveel mogelijk weg. Maak de keuken wel even goed schoon, waaronder ook de koelkast en oven.

Toilet

Verwijder op het toilet alle reserve toiletrollen en eventueel aanwezige schoonmaakspullen. Een fraai zeeppompje, handdoekje en een lekkere geurspray volstaan. Verder geldt ook hier: less is more!

Badkamer

En dat de kunst van het weglaten heilig is, geldt dus ook voor de rest van uw woning, waaronder de badkamer. Een paar mooie handdoeken en wat mooie doucheproducten volstaan hier. Let hier vooral op dat alles er blinkend uitziet.

Slaapkamer

Wilt u uw slaapkamer zo groot mogelijk en strak laten ogen? Zorg voor een effen dekbedovertrek of sprei, bij voorkeur wit of een lichte tint. Let maar op wat een groot verschil dat maakt!

De buitenruimte

Vergeet uw buitenruimte in de vorm van een balkon of tuin niet. Verwijder onkruid en groene aanslag. Maak een mooi terrasje als dat mogelijk is. En fleur de boel op met wat (bloeiende) planten. Vergeet ook niet even de ramen goed te wassen met daarbij ook de kozijnen en de deuren. Alle beetjes helpen, nietwaar?

Tijdens de bezichtigingen

Heeft u uw huis helemaal spic en span? Plaats dan tijdens de bezichtigingen een fraaie bos bloemen op tafel. Dat werkt altijd!

Meer informatie?

Heeft u moeite om uw huis verkoopklaar te maken? Onze makelaar maakt samen met u altijd een rondje door het hele huis om het tot in de puntjes verkoopklaar te maken. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 010 452 66 66, stuur een e-mail naar info@stadenland.nl of vul het contactformulier in.

    WAARMEE KUNNEN WIJ U HELPEN?

    Heeft u vragen, wilt u meer informatie of kunnen wij direct aan de slag? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.


    010 – 452 666 6
    info@stadenland.nl
    afspraak maken