Terug naar overzicht
Waardebepaling van uw huis

Waardebepaling van uw huis

Waarom is een waardebepaling van uw huis nodig?

U wilt uw huis gaan verkopen. Om te weten wat uw huis dan waard is, is het handig om vooraf een waardebepaling aan te vragen. Veel mensen vragen zich af waarom een waardebepaling eigenlijk nodig is. En wat is het precies? Is het iets anders dan een taxatie? Hieronder leest u meer over de waardebepaling van een huis.

Waardebepaling of taxatie?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een waardebepaling van uw huis is niet hetzelfde als een taxatie van uw huis. Hoewel een waardebepaling al een zeer nauwkeurig beeld geeft van de verkoopwaarde van uw woning, kunt u op basis van een waardebepaling geen lening/hypotheek afsluiten. Dat kan wel met een officiële taxatie van uw woning of pand. Bij een taxatie wordt de waarde van de woning op locatie bepaald door een onafhankelijke taxateur. In het taxatierapport wordt volgens bepaalde richtlijnen de waarde van een woning vastgesteld. Het rapport wordt gecontroleerd door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) om te zien of het rapport is opgesteld volgens de vastgelegde richtlijnen en kwaliteitseisen. Als het rapport voldoet, kan de taxatie worden gebruikt voor de financiering van een woning bij een geldverstrekker naar keuze.

Wanneer waardebepaling van uw huis?

In tegenstelling tot een taxatie is een waardebepaling slechts een grove schatting van de waarde van uw woning die doorgaans als basis dient om de juiste vraagprijs vast te kunnen stellen. Een waardebepaling kunt u bij ons kosteloos laten opstellen. Voor een NWWI gevalideerde taxatie worden wel kosten in rekening gebracht.

Waarom is een waardebepaling van uw huis nodig?

Indien u dus plannen hebt om uw huis te verkopen, is het belangrijk om vooraf de waarde van uw huis vast te laten stellen. Dat kunt u laten doen door een van onze makelaars en is ook bepalend voor de juiste verkoopstrategie.

Hoe wordt een waardebepaling van uw huis gedaan?

Er worden een aantal factoren onder de loep genomen bij een waardebepaling. Die zijn onder andere:

 • Het woningtype
 • Het perceel- en woonoppervlakte, het bouwjaar en de onderhoudsstaat
 • De locatie van de woning
 • Mogelijk extra’s aan het huis, zoals een garage, uitbouw of carport
 • Verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de nabijheid
 • Vraag en aanbod op de woningmarkt

Op basis van deze factoren en de ervaringen van onze makelaars, kan een goede waardebepaling van uw huis worden gemaakt.

Wat kost een waardebepaling laten opstellen?

Zoals reeds aangegeven, kunt u een waardebepaling zonder kosten laten opstellen bij Stad & Land Makelaars. Deze vrijblijvende en gratis waardebepaling geeft een nauwkeurig beeld van de verkoopwaarde van uw woning. Bij Stad & Land kunnen we een waardebepaling voor uw huis voor u opstellen. Neem daarvoor gerust contact met ons op via 010 452 66 66 of vul het contactformulier in.

  WAARMEE KUNNEN WIJ U HELPEN?

  Heeft u vragen, wilt u meer informatie of kunnen wij direct aan de slag? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.


  010 – 452 666 6
  info@stadenland.nl
  afspraak maken